unURBAN

unURBAN

Malin i Resolute Bay

North AmericaPosted by Malin Mon, March 01, 2010 16:30:20
Da er vi endelig kommet oss til Resolute, kom hit i går kveld. Flyturen opp hit fra Iqaluit tok ca 5 timer med en kort stopp på et annet lite sted ca halvveis. Resolute er den nest nordligst bosetningen i Canada med ca 250 innbyggere.

Vi endte opp med 3 ovenattinger i Iqaluit for å vente på godt vær og fly mulighet til Resolute og det gav oss samtidig god mulighet til å slappe av litt. Her i Resolute bor vi på et sted som heter South Camp Inn og det er her de fleste expedisjoner som går på ski til Nordpolen bor. Sara, som guidet for ALE i fjor, kom opp på samme fly som meg i går og hun og to gjester fløy ut til Ward Hunt Island i dag for å begynne sin tur. Eric Larsen som også har guidet for ALE de siste to sesongene kom også opp på mitt fly i går og han og to partnere pakker og pakker og skal fly ut om to dager. Det er to store fellers rom der alle expedisjoner pakker og forbreder seg og det er spennede å se på alt utstyret og de ulike tingene folk har med seg. Vi har hatt noen turer til et lager med en liten laste bil for å hente deler av vårt utstyr for å begynne å pakke vårt. Siden alle de andre gruppene skal dra pulk har vi mer pikk pakk enn alle de andre gruppen. Vi kommer til å ha temmelig lange dager med mye pakking frem til vår planlagte avreise 5. mars. I morgen tidlig begynner vi med møte kl 8.30 der vi skal snakke om isbjørner og hva vi skal gjøre hvis vi møter en og det gjelder ikke kun på isen, men også her i Resolute. Vi fikk høre at en isbjøren var skutt i Resolute 2 dager før vi kom hit og det har vært et par til observert i området i det siste. Det er temmelig annerledes å se etter isbjørn enn elg når en er utenfor hus. Jeg håper jeg har mer suksess med bjørn enn bikkjer.

Det er artig å kunne reise her oppe i nord. Vet ikke om dere har sett de tradisjonelle skinn jakkene som inuitt damer brukte med store hetter som de bar de små barna sine i, men samme type jakke er forsatt i bruk selv om de kommer i en mer moderne utgave nå. Utrolig fine jakker og det ser ut ut til at ungene koser seg i hetta. Flere ganger i løpet av dagen i dag har vi benyttet en bakdør for å få inn alt utstyret vårt og plutselig i kveld lå det en frossen død sel på utsiden av den døra. Kanskje er det middagen vår i morgen :-)

Nå er det på tide å gå i seng å få litt søvn.
God natt Malin

  • Comments(0)//blog.unurban.no/#post1