unURBAN

unURBAN

Lake District i Chile

ChilePosted by Malin Sat, October 29, 2011 04:13:08

Fra bølgene og vindsurferne på stillehavskysten satte vi kursen innover i landet, og tenkte å krysse grensen tilbake til Argentina ved Paso Pehuenche. På veien stoppet vi i Talca hos en lokal Nissan-forhandler for å få oss et ekstra dieselfilter. Vi hadde prøvd å få tak i et slikt filter i Mendoza i Argentina, men fikk der høre at de to eneste filterne som passet vår motor i hele Argentina befant seg i Buenos Aires. De kunne bestilles, men det ville ta en uke. I Chile skulle det være mye enklere. Mulig det. Men ikke billig! Nissan i Talca kunne bestille filter for oss, og det ble levert dagen etter. Det kostet oss ca 350 kroner, noe som er ca tre ganger prisen i landene rundt. Chile er nesten som å være hjemme i Norge igjen. Det svir litt hver gang vi åpner lommeboken.

Campet en natt ved Lago Colbun en times kjøretur ut av Talca mens vi ventet på at filteret skulle bli levert til Nissan. Nissan kunne dessuten også informere oss om at passet vi hadde planlagt å krysse fremdeles var stengt for sesongen. Vi hadde da valget om å kjøre nordover igjen til Santiago og krysse til Mendoza, eller fortsette sørover i Chile. Så ettersom vi unngå i det lengste å kjøre i retning nord i disse dager ble det til at vi satte kurs mot Chiles berømte Lake District. Hovedveien i Chile er utmerket, og vi gjorde unna ca 600 kilometer den ettermiddagen til Lago Villarico. Nyter en kaffe på stranden ved campen vår med Vulkan Villarico i bakgrunnen.

I en eldre utgave av Lonely Planet reiseguidebok står det omtalt en vei gjennom en nasjonalpark i området. De sier at veien generelt er dårlig og gjørmete, og at det er absolutt nødvendig med firehjulstrekk. Glimrende! Vi satte avgårde mot parkinngangen, men optimismen og utforsker-stemningen falt brått da vi så hvor mye snø som lå igjen oppe i fjellet.

Vi fortsatte et stykke oppover og brøytet oss vei gjennom snøfonnene, men ett par kilometer inn innså vi at vi var her noen uker for tidlig. Vi snudde og kjørte ut samme vei. Der var også et skilt som sa noe i retning av “veien er veldig dårlig, ikke kjør videre”, men dette tolkes selvfølgelig aldri dit hen at det ikke er LOV til å kjøre her.

Tilbake på veien kjørte vi mot Lago Calafquen og Conaripe, og videre sørøst mot Neltume og Puerto Fuy. Det hadde også vært mulig å krysse grensen til Argentina ved Paso Mamuil Malal like øst for Pucon, men vi bestemte oss for at Paso Hua Hum litt lengre sør ville en finere tur. Og det var virkelig flott!

I Neltume kom vi over dette hotellet, og vi skulle gjerne ha blitt noen netter, hadde det ikke vært for den lille detaljen om 2000 kr pr natt... Uansett, dette må være et av de stiligste hotellene jeg noensinne har sett.

De to bygningene er forbundet med en hengebro, og det er bygningen med “vulkanform” som ble satt opp først. Ta en kikk på http://www.huilohuilo.com og se mer om dette utrolige prosjektet.

Organisasjonen som driver disse hotellene har kjøpt opp et enormt område, noe som kan være både bra og ikke så bra. Et par av veiene som vi hadde vurdert å kjøre viste seg å være stengt da disse gikk igjennom oppkjøpte områder. Litt kjedelig, men på den annen side er dette et av de reneste og mest bevarte naturområdene vi har sett.

Gjerrige nordmenn camper helst billig. Sikkert fint på hotell, men det var ikke så værst ved bredden av Lago Neltume heller. Noen kilometer unna, og helt gratis.

Og så tok vi fergen til Argentina....

Mer snart!

E&M

  • Comments(0)//blog.unurban.no/#post113